torstai 22. kesäkuuta 2017

Keskiaikamarkkinointia

Nythän on niin että jo kahdesti aikaisemmin olen yrittänyt pitää kattavaa blogia Hämeen keskiaikamarkkinoille menosta.

Ensimmäinen yritys: http://kamutkeskiajalla.blogspot.fi/

Toinen: http://hiidenkivet.blogspot.fi/2016/08/keskiaikamarkkinat.html

Molemmat jäivät nolosti kesken, toivottavasti tämä ei.

Tarkoituksenahan olisi tänä vuonna mennä pitämään työnäytöstä. Kyseessä olisi siis vuolukiven veistoa vasaroin ja taltoin. Hommahan alkoi hyvin, koko konsepti oli kasassa, nonstop työnäytös missä minä paiskon kiviä, kollegani ahjon kanssa rautaa ja tyttöystäväni saippuoineen pitää käsienpesupistettä. Seppämme sai tenniskyynärpään joten koko lähtö vaarautuu. Siis saattaa jäädä lähtemättä.

No pidänpä tätä sinne asti koska alku lähti hyvin käyntiin.
 Edellistä kojuamme kehuttiin kovasti. Vaikka se olikin kiinni pulteilla ja siinä oli ruosteella värjätty ja nitojalla kasattu lakanoista tehty katto. Thdoimme tehdä paremman.

Teltta mallinen koju. Kiilaliitoksilla.

Toinen seinä aukeaa ja tilaa on kivasti laittaa tuotteita esille.

 Sitten käytiin Itä-Suomen murskauskeskukselta jätepuuta ja nikkaroitiin siitä pöytä. Tässä pöydässä on kokoontaitettava yhtenäinen pukki ja irrallinen kansilevy. Ja tietysti piti tehdä oma Mjölnir puuvasara kiilojen lyömiseen.

 Jos sitä mennään työnäytösä pitämään niin sillonhan täytyy olla jokin "ruuvipenkki" missä ne kivet pysyy kiinni. Tässä tuloillaan. Vähän olen huijannut käyttämällä naulapyssyä ja huonekaluputkea mutta aika alkeellinen tästä kuiteskin tulee.

 Mitään ruuviahan tässä ei ole joten nimikin pitäisi keksiä uusiksi. Tässä on aika lailla valmis. Kivi siis kiilataan kahden puun väliin ja lukitaan rautatapeilla. Toivottavasti toimii ja kestää.


 Tämä kai tulee kojuun jotenkin kiinni.

 Telttakangas kasassa. Liepeisiin ommeltiin vielä 10 kpl pronssinappeja, jotka valoin Turunlinnan matkamuistomyymälästä löymämästäni tinanapista.


 Korupuu, tällä kertaa nimensä veroinen. Koska leirissämme oli tulipaikka sekä ahjo, vaadittiin sinne nykyaikainen sammutin sekä tietysti kyltit. Ne maalasin vaneriin akryylimaaleilla.


 Tämä oli mukana jo viime vuonnakin, mutta esitelläänpä se silti. Tulisijamme koostuu metalliromusta löytyneestä pallogrillin puolikkaasta, putkesta tehdystä kolmijalasta, rosterisesta vesiastiasta sekä mahdollisesti porolle kuuluneesta kallosta, jonka eräs kollegani löysi metsästä.

 Koekasaus ennen peräkärryn pakkaamista. Toimivalta vaikuttaa.

 Tässäpä leirimme paikanpäällä.

 Työnäytokseni tulokset. Vuolukiviset Thor ja Odin vastapestyinä.

Yleisesti ottaen reissu oli menestys. Tavarat mahtuivat peräkärryyn. Leirin saimme kasaan (ja se jopa pysyi kasassa). Ihmiset kiinnostuivat kiven veistelystä ja oli mukava rupatella ihmisten kanssa. Olutta oli ja erinomaista sahtiakin sai paikanpäältä rahaa vastaan. Öisin nukutti hyvin ja teltta säilyi kuivana ja vaikka lauantain sade tulikin myyntikojun katon läpi niin jo iltainen auringonpaiste sen kuivatti.
Kauppakin kävi kohtalaisen hyvin ja jätimme jo hakemuksen ensi vuoden markkinoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti